Squashkaka

En underbart god kaka som smakar som en ostkaka, men utan ost!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg squash
  • 4 st ägg. vispas lätt
  • 1/2 l gräddmjölk
  • 4 msk vetemjöl
  • 25 finhackade sötmandlar
  • 1 dl strösocker
  • några droppar bittermandelolja eller rivna 5-10 bittermandlar

Gör så här

  1. Skala squashen, tag ur kärnhuset. Skär den i bitar och koka den mjuk. Mosa sönder. Blanda sedan ner de övriga ingredienserna i massan.
  2. (jag brukar ta betydligt mer än 25 sötmandlar !)
  3. Smörj en form, häll i massan och grädda i 220 grader i ca 40 minuter
  4. Servera t ex med sylt och vispad grädde eller vaniljkesella

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…