Stekpannebröd

Jättegoda, mjuka tunnbröd.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 7½ dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 pkt jäst
  • 1-2 msk vatten
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 kg rågsikt
  • vetemjöl till utbakning

Gör så här

  1. Smula ner jästen i degbunken och tillsätt ett par msk vatten så att jästen löser sig. Smält margarinet och häll på mjölken och värm till fingervarmt. Häll blandningen i degbunken och tillsätt socker och salt. Tillsätt sedan bakpulvret blandat med rågsikten och arbeta degen smidig. Degen är lite kladdig. Låt jäsa ca 15 minuter. Under tiden, tag fram stekpanna och värm den på plattan, ej för varmt. Inget fett i pannan.
  2. Tag upp en degbit på mjölat bakbord och knåda den lite. Kavla ut degen tunt, ca 1-1½ mm tjock. Använd mer vetemjöl så att degen inte fastnar på bakbordet. Börja grädda genast. Nagga bröden ordentligt först, om du använder vanlig kavel måste du nagga mycket annars blir det mycket luftblåsor. Grädda bröden ca 2-3 minuter på varje sida. Lägg bröden på galler mellan bakdukar att kallna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…