Stekt falukorv med örtstuvad sommarlök

Annorlunda vardagsrätt

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g falukorv
  • Smör och rapsolja till stekning
  • 1 färsk gul lök
  • 1 färsk rödlök
  • ½ purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4-5 kvistar färsk timjan
  • 1 msk smör
  • 1 ½ dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • Maizena till redning
  • Salt
  • Vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken och rödlöken ganska grovt. Strimla purjolöken. Fräs lökbitarna i smör i kastrull.
  2. Tillsätt grädde och vatten och låt allt koka upp. Tillsätt kycklingfond, pressa i vitlök och red lätt med maizena. Låt stuvningen sjuda i 5 minuter. Smaka av med hackad timjan, salt och vitpeppar.
  3. Skär korven i centimetertjocka skivor. Stek korvskivorna i lika delar smör och rapsolja, en dryg minut per sida.
  4. Servera med nykokt färskpotatis och blandad sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept