Stekta rabarber med mandelgrädde

Späd rabarber som steks i smör och socker är en härlig dessert.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6-10 stänglar späd rabarber
  • 4 msk smör
  • 4 msk strösocker
  • Några kvistar citronmeliss
  • Mandelgrädde:
  • 1 gelatinblad
  • 100 g mandelmassa
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • Rostade flagade mandelspån

Gör så här

  1. Mandelgrädde: Blötlägg gelatinbladet 10 minuter i kallt vatten. Riv mandelmassan grovt och lägg den i en kastrull med grädden. Värm försiktigt och rör hela tiden tills mandelmassan löses upp. Krama ur gelatinbladet och lägg det i blandningen. Rör tills bladet löst sig. Häll upp i en skål och kyl några timmar.
  2. Dela rabarbern i ca 3 cm långa bitar. De höver inte skalas.
  3. Smält smör och socker i en stekpanna på inte alltför hög värme.Stek rabarbern mjuk, 4-5 minuter. Rör ner bladen från citronmelisskvistarna.
  4. Lägg upp på ett stort fat, garnera med rostade och flagade mandelspån och gärna citronmeliss.
  5. Servera rabarbern ljummen tillsammans med mandelgrädden.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…