Stenkyrkas saffransglass

Läckert att bjuda på

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 2 påsar saffran (à 1/2 g)
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl grädde
  • 2 dl socker
  • 8 äggulor
  • 1 dl konc apelsinjuice
  • 2 msk glukos (40 g)

Gör så här

  1. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna i en kastrull. Blanda med saffran, mjölk och grädde. Koka upp blandningen och låt den sedan svalna.
  2. Vispa sockret och äggulorna luftigt och rör ner i gräddmjölken. Häll även i apelsinjuicen.
  3. Hetta upp glassblandningen till 85 °C och rör i glukosen. Låt gärna vila i kylskåpet i 8 timmar för att få en extra len konsistens.
  4. Kör glassen i glassmaskin tills den är färdig. Frys in glassen i minst 1 1/2 timme före servering. Eller frys glassen i bunke i ca 5 timmar och rör med ca 30 minuters mellanrum.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…