Stinalimpor

Gott

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g jäst
  • 12 dl vatten, ljummet
  • 3 msk matolja
  • 1 ägg
  • 1½ dl mörk sirap
  • 1 msk salt
  • 2 dl vetekli
  • 2 dl krossade linfrön
  • 20 dl rågsikt
  • Ca 14 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt vattnet. Rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt olja, ägg, sirap, salt, vetekli och linfrön.
  2. Blanda sist ner rågsikt och vetemjöl och blanda samman till en slät deg.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i fyra lika stora bitar. Forma degbitarna till avlånga limpor och lägg dem i en bakpappersklädd långpanna, ca 20x40 cm.
  4. Pensla matolja mellan bröden eller stick ner remsor av bankpapper mellan dem så går det lättare att sära dem efter gräddningen.
  5. Sätt in bröden i kall ugn och sätt den sedan på 200 grader. På så sätt jäser bröden medan ugnen värms upp. Efter ca 50 minuter är bröden färdiggräddade.
  6. Stjälp de nygräddade bröden ur formen och låt dem kallna på galler under bakduk.

Kommentarer

Kanongott!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…