Stjärnanisbröd med honung

Tar tid, men så värt att vänta på.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Fördeg dag 1:
  • 3 dl Vatten
  • 3 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk sirap
  • Deg dag 2:
  • 3 dl vatten (ljummet)
  • 1 1/2 tsk Salt
  • 20 g jäst
  • 1 1/2 tsk fint mortlad stjärnanis
  • 3 msk honung
  • 2 msk rapsolja
  • Ca 10 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Kväll: Rör ihop vatten, sirap, rågsikt och vetemjöl. Ställ i rumstemperatur med plastfolie över bunken. Låt stå över natten eller minst 10-12 timmar.
  2. Dagen efter: Använd assistent det underlättar. Rör ihop ljummet vatten och jäst tills det lösts upp. Blanda fördegen med övriga ingredienser. Tillsätt lite mjöl i taget. Knåda cirka 15 minuter. Strö över mjöl och plasta in bunken. Låt jäsa i 3 timmar tills dubbel storlek i rumstemperatur. När den jäst klart knåda degen igen.
  3. Ta fram en plåt med bakplåtspapper eller mjöla du plåten. Låt brödet jäsa under bakduk i 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader. Snabbt in i ugnen! Grädda i mitten cirka 35 minuter, beroende på ugn.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…