Strösslad päronkaka

En god kaka med päron och strössel.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/2 dl flytande margarin
  • 1 dl vatten
  • Saften av 1 citron
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3-4 päron
  • Strössel
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 dl råsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1 dl flytande margarin

Gör så här

  1. Vispa ägg,socker och vaniljsocker pösigt.
  2. Tillsätt margarin,vatten och citronsaft växelvis med mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i dm.
  5. Skala,kärna ur och klyfta päronen och lägg ner i smeten.
  6. Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
  7. Blanda samman strösslet och bred det över den halvfärdiga kakan och grädda ytterligare i ca 30 minuter.

Kommentarer

Denna kakan är supergod! Jag tog krossade Kellog`s Special K istället för havregryn, supergott! Tackar för ett kanonrecept att bara njuta av....../Kram

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr