Supergod chokladmoussetårta

Glutenfri, detta är den godaste chokladmoussetårtan jag smakat! Lätt att göra med få ingredienser.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • Mousse:
  • 150 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C och smöra kanterna på en springform och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Riv mandelmassan och vispa med äggen till en jämn, fluffig smet. Bred ut i formen, och grädda i 12-15 minuter tills botten har blivit lätt gyllenbrun.
  3. Låt svalna helt, och ta ur formen. Diska formen och lägg ett nytt bakplåtspapper i.
  4. Lägg sedan tillbaka den färdiggräddade, avsvalnade botten i springformen.
  5. Smält chokladen. Separera äggen, och tillsätt äggulorna till chokladen.
  6. Vispa äggvitorna till fast skum, och vänd ner i chokladsmeten. Vispa grädden hårt, och vänd ner den också. Blanda försiktigt, men noga. Bred ut smeten över tårtbotten i formen.
  7. Plasta in och låt stå i frysen minst fyra timmar men gärna över natten. Tina ca en kvart före servering, och dekorera gärna med lite riven choklad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…