Supergod Citronpaj!

Det här är nog världens godaste citronpaj!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2,5 msk kallt vatten
  • 1 msk rivet citronskal ( motsv en hel citron)
  • Citronfyllning:
  • 2 citroner
  • 175 g socker
  • 2 äggulor
  • 2 gelatinblad
  • 170 g smör

Gör så här

  1. Börja med pajdegen:
  2. Blanda smör, mjöl och vatten. Knåda till en deg.
  3. Tryck i pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
  4. Nagga botten så att den inte blåser upp under gräddning.
  5. Grädda i ugnen ca 200 grader, 10-15 min.
  6. Koka upp socker och saften från två citroner i en kastrull.
  7. Lägg gelatinbladen i en bunke med kallt vatten.
  8. Separera äggulor och vitor.
  9. Ställ kastrullen från plattan och rör i gulorna.
  10. Låt smöret smälta i den varma citronblandningen.
  11. Lägg i gelatinbladen.
  12. Kyl citronblandningen något, exempelvis med ett enkelt vattenbad.
  13. Häll i citronblandningen i pajformen och ställ i kylskåp över natten.
  14. Allergianpassning:
  15. Innehåller mjölkprotein, gluten, äggprotein.
  16. Gör mjölkfri: använd mjölkfritt smör.
  17. Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl eller potatis istället för vanligt vetemjöl.
  18. Gör äggfri: använda äggersättning enligt paket.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…