SUPERGOD PRINCESSTÅRTA

Detta är ett väldigt bra recept på en mycket god och saftig princesstårta. Tårtbotten är dessutom mycket enkel att dela då man skall lägga i fyllningarna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 msk kokande vatten
  • 1/2 dl potatismjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. -Ägg och socker vispas först vitt och pösigt. Vispa gärna med elvisp i 5 minuter. Rör i vattnet lite i sänder. Det är viktigt att vattnet verkligen är kokande eftersom det påskyndar kolsyreutvecklingen och ger en lättare och luftigare kaka.
  2. -Blanda sedan vetemjöl, bakpulver och potatismjöl i en skål och rör om väl. Häll detta sedan i skålen med ägget och sockret.
  3. -Smörj och bröa en rund 1 1/2 -2 liters form. (Om du vill att kakan skall lossa lätt så lägg ett smörpapper som täcker botten på formen och smöra och bröa på denna.)
  4. - Häll i smeten i formen.
  5. Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i 30 minuter.
  6. Då kakan har svalnat tar du ut den ur formen, och delar den i tre lager.
  7. - Fyll nedre lagret med ca 2 dl rätt fast hallonsylt
  8. - Fyll övre lagret med vaniljkräm (3 dl mjölk + 7,5 msk torrvara marsanpulver som vispats samman)
  9. Så här långt kan du förbereda dagen innan kalaset om du vill. Det som anges nedan brukar jag göra samma dag som tårtan skall ätas.
  10. - Ovanpå kakan läggs 2 dl vispgrädde (täck även tårtans kanter med detta)
  11. - Lägg på ett färdigköpt marsipantäcke (ex Odense). Finns i de flesta mataffärer.
  12. Pudra strax före servering på floursocker på tårtan med ex. en tesil.
  13. OBS! Lägg ej på någon plastfolie direkt ovanpå tårtan då du lagt på marsipanlocket. Har du otur så klibbar plasten fast i marsipanen och tårtan blir ej lika fin att titta på längre då plasten tas bort!

Kommentarer

Tack för ditt super recept pà princesstårta !!! Din bas och råd till sockerkaks botten funkar superbra !!!! Har aldrig lyckats dela mina bottnar i tre lager, tack vare dig lyckas jag varje gång nu !

Liknande recept