Supergod vallmosmulpaj med råkräm

Underbar smulpaj The american way.....

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Paj:
  • 1 ½ dl råsocker
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 1 ½ dl havregryn
  • ½ dl blå vallmo frön
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 250 g kallt smör
  • 1 l färska amerikanska blåbär (eller svenska)
  • Ev 2 msk potatismjöl (behövs endast till svenska blåbär)
  • Råkräm:
  • 1 färsk vaniljstång
  • 6 ekologiska äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl visp grädde
  • 3 dl grekisk yoghurt (10%)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman råsocker, kokosflingor, havregryn, blå vallmo frön och vetemjöl.
  3. Nyp samman med smöret tills det blir en smulig deg.
  4. Häll bären i botten av en eldfast form.
  5. Strö eventuellt över potatismjöl.
  6. Smula över degen.
  7. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  8. Rå kräm:
  9. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
  10. Vispa äggulor, strösocker och vanilj frön ljust och krämigt.
  11. Vispa grädden fast och luftig.
  12. Blanda grädden med yoghurten och vänd till sist ner blandningen i äggsmeten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@alsing

Chokladbrulé

En perfekt avslutning på en fin middag. Serveras med fördel med dessertvinet Moscatel de Setúbal, 2002 från portugal. Varje gång jag bjuder på detta…