Svamp- och zucchinilasagne

En fantastiskt god vegetarisk lasagne.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g svamp
  • 1 zucchini (mellanstor)
  • 150 g färska lasagneplattor
  • 4 dl crème fraiche (gärna svartpeppar, vitlök och vårlök)
  • 100 g Philadelphiaost
  • 150 g riven ost

Gör så här

  1. Starta ugnen, ställ in den på ca 200 C.
  2. Tärna svamp och zucchini. Stek svampen så den får färg. Blanda i zucchinin i stekpannan. Stek ytterligare ett par minuter.
  3. Blanda crème fraiche och Philadelphiaosten i en skål och rör runt tills Philadelphiaosten blandat sig med crème fraichen, så det blir som en sås.
  4. Ta fram en ugnsfast form, lägg i lite av svamp och zucchininblandningen i botten, häll på lite av såsen,
  5. täck med lasagneplattor, lägg i lite mer av svamp- och zucchininblandningen, häll på ytterligare lite av såsen, täck med lasagneplattor, lägg på resten av svamp- och zucchiniblandningen och häll på resten av såsen. Täck med osten.
  6. Ställ in i mitten av ugnen. Ca 15 min eller tills osten fått färg.
  7. Servera med sallad.

Kommentarer

ändrade paket till gram på lasangeplattor

Liknande recept