Svampfylld aubergine

En dröm för svampälskaren.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 aubergine à 250 g
  • 300 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 kruka bladpersilja
  • Smör och rapsolja
  • 2 dl riven Kvibille Svecia
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • Till servering:
  • Mezeyoghurt
  • Bulgur eller ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela auberginerna. Gröp ur dem och grovhacka köttet.
  3. Lägg skalhalvorna på ett ugnssäkert fat och ställ in dem i mitten av ugnen 8-10 min.
  4. Skiva champinjonerna. Skala och hacka löken.
  5. Grovhacka persiljan.
  6. Fräs svamp och lök i smör och rapsolja tills all vätska kokat bort. Tillsätt aubergineköttet och fräs alltsamman tills det fått färg.
  7. Ta pannan från värmen. Rör ner persilja, 1 1/2 dl ost, salt och peppar.
  8. Fyll röran i skalhalvorna. Strö över resten av osten.
  9. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått färg 10-12 min.
  10. Servera med mezeyoghurt och bulgur eller ris.

Kommentarer

Det blev godare än jag trodde, eftersom jag aldrig har gillat aubergine innan. Jag är vegan så jag bytte ut osten mot sojaost och stekte i mjölkfritt margarin, och det funkade precis lika bra.
Det blev kanongott! Men eftersom jag helst äter veganskt uteslöt jag osten och rörde i stället i lite havregrädde i fyllningen. Och bra blev det!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…