Svamplasagne

En delvis vegetarisk variant på lasagne, beroende på hur man ser på mjölk och ost

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g fryst bladspenat
  • 300 g färska champinjoner
  • 1 hackad gul lök
  • 2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 8 dl mjölk
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl riven ost t.ex Svecia
  • 10 st lasagneplattor

Gör så här

  1. Tina spenaten och skiva svampen.
  2. Fräs först svampen utan smör tills vätskan kokat in.
  3. Fräs den sedan i matfett tillsammans med lök och spenat.
  4. Salta och peppra.
  5. Vispa ut mjölet i mjölken i en tjockbottnad kastrull.
  6. Låt det koka upp under omrörning och koka några minuter.
  7. Ta av kastrullen från värmen och rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
  8. Varva plattor, svampröran och ostsås i en ugnsform.
  9. Grädda 20-25 minuter.
  10. Servera med tomater
  11. Ugn; 225'

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept