Svartvinbärsskinka

I receptet är det ingen grädde i såsen, men det är fritt att skvätt i några droppar.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 - 1½ kg benfri färsk skinkstek
  • 3 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 3 dl vatten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 bit hel ingefära
  • 1 bit hel kanel
  • 1 - 2 tsk salt
  • Sås:
  • 6 dl kokspad
  • 1 1/2 msk Potatismjöl
  • 1 dl Vatten
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Välj en gryta så kött och termometer får plats.
  2. Koka upp vatten och svartvinbärssaft. Tillsätt vitlök, kryddor salt.
  3. Stick in en termometer i skinkan så att spetsen kommer
  4. mitt i den tjockaste delen. Hela röret bör var inne i köttet.
  5. Lägg skinkan i den kokande saften. Låt sjuda under lock. Vänd skinkan en gång. Tag grytan från värmen när innertemperaturen är 70 grader, efter ca 1 timme.
  6. Låt skinkan ligga kvar i saften ca 20
  7. minuter, om den skall ätas varm. Låt annars skinkan svalna i kokspadet.
  8. Sås:
  9. Sila spadet och häll det i en kastrull.
  10. Skaka samman mjöl och 1 dl kallt vatten och vispa ner i spadet. Låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  11. Servera med kokt potatis, såsen och vinbärsgelé.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr