Svartvinbärssylt med fläder

Svarta vinbär tillsammans med flädern gör sylten god till pannkakor och tårtor m. m. Sylten håller cirka en månad i kylskåp. Vill du spara den längre får du frysa in den.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg svarta vinbär
  • 600 g socker eller efter smak
  • 2 dl flädersaft, koncentrerad
  • ¼ tsk röd melatin (ett vegetabiliskt geleringspulver).

Gör så här

  1. Repa och skölj bären. Allt läggs i en kastrull. Låt koka ca 10 minuter
  2. Häll i sockret, rör om och sjud ytterligare 5 minuter. Häll i flädersaften
  3. Häll i röd melatin (läses på påsen) med lite socker, blandas. Rör ner det i grytan, kocka i 2 min
  4. Ta grytan från värmen och skumma noga.
  5. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt..
  6. Man kan även använda syltsocker men läs då på påsen

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…