Svensk jul-tiramisù

Annorlunda tiramisù med bl.a. pepparkakor, glögg och saffran.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 burk Mascarpone (250 g)
  • 2 ägg
  • ½ dl socker
  • ½ påse saffran (0,25 g)
  • 8 st Skåne-pepparkakor
  • 1 dl glögg
  • ½ krm kanel

Gör så här

  1. Ta fram en ca 7 cm hög burk som lagom rymmer 4 pepparkakor bredvid varandra. Dela kakorna om det behövs.
  2. Separera äggulorna från äggvitorna.
  3. Vispa sockret och äggulorna tills det blir ljust och pösigt. Blanda ner Mascarponen.
  4. Stöt saffran med ett par nypor socker tills det blir ett ljusrött mjöl.
  5. Blanda i saffransmjölet i äggulesmeten.
  6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  7. Blanda försiktigt ned äggviteskummet i äggulesmeten.
  8. Häll upp glögg på ett fat. Doppa hastigt undersidan av pepparkakorna i glöggen.
  9. Lägg ett lager pepparkakor i botten på formen.
  10. Häll på hälften av smeten, lägg därefter på ett till lager pepparkakor.
  11. Häll på resten av smeten.
  12. Ställ i kylskåp över natten.
  13. Pudra kanel över innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…