Sylt- och kokosbitar

Sylt och kokos gör dessa läckerbitar extra saftiga och sega.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g osaltat, rumstempererat smör
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl, siktat
  • 3 krm bakpulver
  • 1 äggula
  • 1 ½ dl sylt, välj själv smak
  • 2 ägg
  • 1 msk majsmjöl
  • 2 3/4 dl kokosflingor
  • 2 dl kokosgrädde eller 1 dl grädde + 1dl kokosmjölk

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Kör samman smör, hälften av sockret, mjöl och bakpulver i en matberedare i 1 - 2 minuter. Tillsätt äggulan. Kör till en slät deg. Klä en 20 * 30 cm stor form med bakpapper. Ta upp pappret, kavla ut degen på det och lägg ner papper med deg i formen. Pricka degen och kyl den i 10 minuter. Grädda kakan gyllene i 12 - 15 minuter. Ta ut ur ugnen, låt kakan vara kvar i formen och låt ugnen vara på.
  2. Bre din favoritsylt på kakan. Vispa samman resterande strösocker med ägg och majsmjöl, tillsätt kokosflingor och kokosgrädde och bre ut blandningen över sylten. Grädda i ytterligare 15 minuter tills kokoskrämen stelnat. För att få en gyllenbrun yta på kakan höjs värmen till max i 3 - 4 minuter,
  3. Skär kakan i rutor när den svalnat i formen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr