Syltade kantareller

Ett recept som har lång hållbarhetstid.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 l rensade gula kantareller, delade i mindre bitar
  • Lag:
  • 1½ dl ättikssprit
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 5 vitpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • ca 3 cm hel ingefära
  • ca 3 cm hel kanel
  • 2 rödlökar i skivor

Gör så här

  1. Blanda allt i en gryta och låt koka i en timma. Ska var simmig konsistens.
  2. Häll upp på burkar. Håller sig länge om de förvaras svalt.

Kommentarer

Är jätte gott på leverpastej smörgås, samt inte så dumt till kokta ägg istället för kaviar

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…