Systrarnas äppelpannacotta med björnbärssås

Pannacottan görs med fördel ett dygn innan den ska serveras.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3-4 gelatinblad
  • 5 äpplen, gärna gravensteiner
  • 2 vaniljstänger
  • 1 liter vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • Björnbärssås:
  • 1 gelatinblad
  • ½ liter björnbär
  • 2 kanelstänger
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten. Låt stå ca 10 minuter.
  2. Klyfta äpplena och skär en skåra längs med vaniljstängerna. Lägg dem och äpplena i en kastrull. Häll i grädden och socker och koka upp blandningen.
  3. Låt koka tills äpplena blivit så mjuka att de kan mosas med en hålslev eller liknande. Sila blandningen i finmaskig sil, låt vätskan rinna ner i en bunke.
  4. Blanda ner gelatinet och rör väl. Slå upp i glas eller små skålar och ställ att svalna.
  5. Sås:
  6. Lägg 1 gelatinblad i blöt. Koka upp bär, kanel och socker. Sänk värmen och låt puttra ca 10 minuter. Häll sedan upp blandningen i finmaskig sil eller kaffefilter och låt saften rinna ner i en behållare.
  7. Rör ner det smälta gelatinet och häll sedan lite sås över pannacottan i glasen. Låt allt stelna i kylen, gärna över natten.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…