Tant Gröns dinkelbröd

Saftiga bröd som passar utmärkt till frukost eller soppa. Bröden bakas på kall vätska och lång jästid vilket ger extra god smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ½ pkt jäst (25 g)
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk fiberhusk
  • 3 dl dinkel fullkornsmjöl (150 g)
  • 4 dl dinkelsikt (200 g)
  • 2 dl dinkelflingor
  • ½ dl oskalade sesamfrön
  • Till utbakning:
  • 1 del dinkelflingor

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt, salt, olivolja och fiberhusk. Låt stå ca 10 min.
  2. Arbeta i mjöl, dinkelflingor och sesamfrö. Arbeta degen väl. Låt degen jäsa under bakduk i rumstemperatur 1-2 timmar.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Strö ut dinkelflingor på bakbordet. Ta upp den lite kladdiga degen på bakbordet och dra ut degen till en avlång rulle ca 40 cm. Dela den i 9 delar. Rulla varje bit i flingor och vrid dem lätt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Låt bröden jäsa ca 15 min. Grädda mitt i ugnen 15 min. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…