Tant Hannas kakor

Snabbakade små kakor, som är goda att äta nygräddade till kaffe eller te. Nästan ännu godare blir de om man delar dem mitt itu och rostar dem i ugnen till spröda skorpor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl grädde
  • 1 dl smält smör eller margarin
  • matfett till plåten

Gör så här

  1. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt grädde och smält, avsvalnat matfett. Arbeta ihop degen. Strö litet mjöl på bakbordet och forma degen till en rulle, ca 2 1/2 cm i diameter. Skär rullen i bitar, ca 2 cm långa, och rulla bitarna till bollar.
  2. Lägg bollarna på smord plåt och grädda i 200° ca 15 minuter, eller tills kakorna är ljusbruna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept