Tant Klaras körsbärskaka

Helt suverän enkel och god efterrätt. Man kan byta ut körsbären mot i princip vilken frukt, eller vilka bär som helst. På våren är det perfekt att använda sig av rabarber. Det blir jättegott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 dl urkärnade färska körsbär, eller motsvarande mängd t.ex rabarber i små bitar.
  • 50 g kallt smör eller margarin
  • 1 dl pärlsocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker.
  2. Rör ner mjölet.
  3. Häll smeten i smord pajform eller liknande.
  4. Strö över körsbären/ rabarbern.
  5. Hyvla över smöret och strö sist över pärlsockret.
  6. Grädda i 175* ca 35-40 min.
  7. Servera med glass, lättvispad grädde eller glass.

Kommentarer

Har provat detta recept. Kakan var mycket god. Kommar att göra den fler gånger när jag har fler bär. Tack för ett bra recept
Jag provade detta recept men tog lite mindre socker.Minus 1/2dlsocker och minus 1/2dl pärlsocker.tog dessutom mindre smör.Kakan blev jättegod!!! Tack för tipset

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…