Tant Signes äppelkaka

Servera som en dessert eller till en tår kaffe.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Kaka:
  • 250 g smör
  • 1 3/4 dl rårörsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 150 g valnötskärnor
  • 4 syrliga stora äpplen
  • 150 g russin
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 1/2 tsk malda nejlikor
  • 2 msk rårörsocker

Gör så här

  1. Ugn 200º.
  2. Rör smör och socker smidigt till kakan. Tillsätt äggen.
  3. Blanda för sig mjöl, bikarbonat och bakpulver och rör ner 2 1/2 dl av mjölblandningen i smeten. Resten sparas.
  4. Grovhacka valnötterna. Skala och kärna ur äpplena och riv dem grovt.
  5. Blanda nötter, äpplen, russin, kanel och nejlikor med den resterande mjölblandningen (1 1/2 dl). Smörj en form med löstagbar botten.
  6. Bred ut hälften av äggsmeten i formen, lägg på fyllningen och sedan resten av äggsmeten. Strö över rårörsocker.
  7. Grädda kakan i 45-60 minuter. Servera med vispad grädde.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…