Tårta di cioccolata

Denna italienska tårta passar för riktigt festliga tillfällen. Tårtan har tre fantastiska fyllningar med smak av kaffe, apelsin och choklad. Kan det bli godare?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Bottnar:
  • 3 dl sötmandel
  • 2 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • Fyllning 1:
  • 1 dl starkt kaffe
  • 1-2 msk apelsinlikör
  • Fyllning 2:
  • 2 ägg
  • 150 g smör eller margarin
  • 3/4 dl florsocker
  • 1-2 msk kakao
  • Fyllning 3:
  • 100 g mörk choklad
  • Garnering:
  • 75-100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 200 grader. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda mandeln med florsockret. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i mandelblandningen.
  2. Markera tre rundlar, ca 21 cm i diameter, på bakplåtspapper. Bred ut mandelsmeten i rundlarna. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem kallna.
  3. Gör fyllning 1: Blanda kaffe och apelsinlikör. Dränk in en av bottnarna med 1/3 av kaffefyllningen.
  4. Gör fyllning 2: Dela äggen i gulor och vitor. Rör matfettet poröst med äggulor, florsocker och kakao. Vispa vitorna till ett fast skum. Rör ner det i krämen. Bred ut 1/3 av äggfyllningen på den likördränkta bottnen.
  5. Gör fyllning 3: Riv chokladen. Strö hälften av chokladen över äggfyllningen.
  6. Lägg på nästa botten. Dränk in den med 1/3 av kaffefyllningen. Bred ut 1/3 av äggfyllningen. Strö över resten av den rivna chokladen.
  7. Täck med den sista bottnen. Dränk in den med resten av kaffefyllningen. Bred ut resten av äggfyllningen. Täck tårtan. Låt den stå i kylen i 3-4 timmar.
  8. Gör garneringen: Bryt chokladen i bitar. Lägg dem i en skål. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Bred den smälta chokladen på ett bakplåtspapper. Låt den stelna. Hyvla chokladspån med en potatisskalare. Garnera tårtan med spånen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…