Tårta med choklad och marshmallows

Pajskalet med bakad mjölkchokladkräm dekoreras med minimarshmallows doppade i limejuice, limeskal och socker...

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 125 g smör
  • ½ dl socker
  • 3½ dl mjöl
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 1½ dl grädde
  • 0,75 dl mjölk
  • 175 g mjölkchoklad
  • 1 ägg
  • Limemarshmallows:
  • 1 påse 250 g marsmallows, ministorlek
  • 2 lime
  • 1 dl socker
  • 1 tsk citronsyra
  • ½ mango

Gör så här

  1. Blanda hastigt ihop smör, socker och vetemjöl till en smulig massa.
  2. Blanda i ägget till en deg. Arbeta så lite som möjligt med degen. Slå in i plast och lägg svalt 30 minuter.
  3. Kavla ut degen 3–4 mm tjock och fodra en låg pajform.
  4. Grädda pajskalet ljust gyllene i 200 grader, 15–20 minuter.
  5. Fyllning:
  6. Hacka chokladen fint.
  7. Värm grädde och mjölk till kokpunkten. Slå gräddmjölken över chokladen och blanda till en slät smet. Rör ner ägget.
  8. Fyll pajskalet med chokladkrämen och grädda tills fyllningen just stannat i 120 grader i cirka 20–30 minuter.
  9. Dekorera pajen med limemarshmallows.
  10. Limemarshmallows:
  11. Riv limeskalet och pressa juicen.
  12. Blanda socker, citronsyra och limeskal.
  13. Doppa marshmallows snabbt i juicen och vänd de sedan i sockerblandningen. Låt dem torka något. Skär mangon i bitar och garnera tårtan. Toppa med limemarshmallows.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@gitten33

Kundens fläskkotlett

Fläskkotlett på nytt sätt. Nja, helt nytt är det inte. Jag hittade det i Göteborgsposten på 90-talet, tror jag, och det har hört till…