Tårta med gelétopp

Tips Gör tårtan till en året runt tårta genom att använda säsongens bär och frukter. Hallonlikören kan bytas ut mot vatten, saft eller juice. Ersätt hallonen med samma mängd smälta rabarber eller med jordgubbar, lätt kokta krusbär, körsbär eller plommon. Gör en hösttårta med rivet äpple och lite kanel i fyllningen och ett gelé på äpplejuice med lite calvados i. Till jul tar man hackade apelsiner eller clementiner i fyllningen och garnerar med apelsinjuicegelé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 200 g digestivekex light
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 msk Dansukker Mörkt Muscovadoråsocker
  • Fyllning:
  • 250 g hallon
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • Gelé:
  • 2 dl hallonlikör eller osötad hallonsaft
  • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • Ev garnering:
  • Hallon
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Klä botten till en springform med bakplåtspapper. Krossa eller mixa kexen. Smält matfettet och blanda med kexsmulor och muscovadoråsocker. Tryck ut blandningen i botten på formen.
  2. Täck botten med hallon. Koka upp grädde och gelésocker och låt koka i 1/2 minut. Häll gräddblandningen över hallonen. Låt stelna i kylskåp.
  3. Koka upp likör/saft och gelésocker. Låt svalna något innan det skedas över fyllningen. Låt stelna. Garnera ev. med hallon och citronmeliss.

Kommentarer

Hej hur lång tid tar det för gelen att stelna ?
Jag har testat denna tårta tre gånger nu. Den är hru toppen som helst. Har fått massa bra kritik och alla vill ha recept. TOPPEN!
Kan man lägga på gelén på vispat grädde?

Liknande recept