Tårta med vit chokladmousse

Den här supersmaskiga tårtan går bra att förbereda, då den ska vara fryst. Man tar fram den en stund innan servering!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g riven mandelmassa
  • Rivet skal av 1 tvättad citron
  • 4 msk kakao
  • 4 ägg
  • Mousse:
  • 5 dl vispgrädde
  • 300 g vit choklad
  • 3 äggulor
  • Garnering:
  • Jordgubbar
  • Citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på rivjärnets fina sida. Blanda mandelmassa, citronskal och kakao. Rör i äggen, ett i taget. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda bottnen i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt bottnen kallna i formen.
  2. Vispa grädden. Dela chokladen i mindre bitar och smält den över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden. Häll chokladmoussen över tårtbottnen. Täck över och frys tårtan i minst 4 timmar. Ta fram tårtan ca 30 minuter innan servering. Garnera med färska jordgubbar och citronmeliss.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…