Tårtbotten (grundrecept)

Laktosfria tårtbottnar!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl (fullkorn)
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Kokosflingor eller ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en rund form (ca 2 liter) med kokosflingor eller ströbröd.
  3. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl (fullkorn) och potatismjöl med bakpulvret. Vänd ner det i smeten och blanda om väl. Häll den i formen.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-50 min. Låt kakan vila i ca 10 min i formen, innan Du stjälper upp kakan på ett tårtfat. Låt svalna helt. Skär tårtan i tre bottnar.
  5. Nu kan Du använda bottnarna till att göra exempelvis en frukttårta/gräddtårta/m.m. eller frysa in bottnarna och använda dem senare.

Kommentarer

Om man som jag inte gillar kokos går det lika bra med ströbröd eller mannagryn.. Gör man tårtbotten i silikonform behövs inget alls.. :) Femma för denna luftiga botten!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…