Tarte fine med glöggsirap

Äppelkaka och glögg i en tugga! En till, tack.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 frysta smördegsplattor, ca 17x8 cm
  • 1 äpple
  • 2 tsk strösocker
  • 1/2 tsk kanel
  • 25 g kallt smör
  • 3 dl röd Blossa Lättglögg
  • Till servering:
  • Vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Lägg de frysta smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Skala, kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Lägg äppelklyftorna omlott i en sträng på mitten på smördegen. Strö över socker
  3. och kanel. Hyvla över smöret.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter tills de får fin färg. Koka ihop glöggen i en kastrull till sirapskonsistens. Låt glöggsirapen svalna något. Skär varje längd i 5 bitar. Ringla glöggsirapen
  5. över äppelkakan.
  6. Servera med vaniljglass.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…