Tekakor

18 st goda tekakor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl mjölk
  • 1 dl linfrö
  • 1 ½ dl havregryn
  • 2 dl mjölk
  • 150 g kesella
  • 50 g jäst
  • 2 msk brödsirap
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,2 l vetemjöl

Gör så här

  1. Koka ihop mjölk, linfrö och havregryn till en gröt.
  2. Häll upp i en bunke.
  3. Rör ner mjölk och kesella.
  4. Smula i jästen.
  5. Tillsätt sirap, salt, bakpulver och nästan allt vetemjöl.
  6. Arbeta degen smidig.
  7. Ta upp degen på mjölat bakbord.
  8. Rulla ut till två längder.
  9. Dela varje längd i 9 bitar.
  10. Forma till bullar.
  11. Platta ut dem med handen.
  12. Till runda kakor.
  13. Lägg dem på bakplåtspapper.
  14. Nagga kakorna.
  15. Jäs i 40 minuter.
  16. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.

Kommentarer

Hej ! har bakat dina tekakor, blev jätte goda kommer att göra fler gånger. Bra med ett recept som inte blir så mycket när man är en person bara. Ha en bra dag Wiola
Goda, jag satte dock dubbla mängden havregryn och använde filmjölk istället för mjölk, fungerade utmärkt!
Sååååå goda. Jag tycker det var en lagom stor deg ,lätt att göra och det blir inte fler bullar än 18. Jag stoppade i frysen så jag kan ta fram senare. Nu har jag hittat ett recept som jag kommer att forsätta att använda. Super goda bullar,tack.
Supergoda tekakor! Krävdes lite jobb att få degen smidigt men det var väl värt det för kakorna var ljuvliga!!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…