Tekakor

grova tekakor,

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Dag 1 :
  • 1 liter kokande vatten
  • 2 dl rågkross
  • 2 dl vetekross
  • 8 dl extra grovt rågmjöl
  • Dag 2 :
  • 50 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 100 g jäst
  • 3 tsk salt
  • 2 msk bödkryddor ex anis eller fänkål
  • 1 dl sirap
  • 1.5 – 1,8 liter matbrödsmjöl av vete

Gör så här

  1. Dag 1:
  2. Häll kokande vatten över rågkross och vetekross samt rågmjöl. Rör ihop till en jämn smet och låt den stå övertäckt till nästa dag.
  3. Dag 2:
  4. Smält smör häll i mjölken låt det bli fingervarmt Häll blandningen i den skållande degen tillsammans med jästen som röres ut i lite mjölk. Tillsätt salt sirap och brödkryddorna blanda allt. Arbeta sedan in vetemjöl till en ganska fast deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Låt jäsa 30-40 min till dubbel storlek. Tag upp degen på bakbordet knåda den och dela degen i 4 delar. Kavla ut degen ca 1 cm till tekakor.
  5. Nagga låt jäsa 30 minuter
  6. Grädda i 225 – 250 grader ca 8 minuter
  7. Pensla med en blandning av vatten och smör

Kommentarer

fantastiskt goda och saftiga, kommer minska lite på sirapen då de blev rätt sött och jag prövade att göra ett stort bröd men det gick inte så bra så nästa gång prövar jag med brödform i ugnen.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…