Tekakor med linfrön

Ett bröd som håller sig som ny bakat i flera dagar

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl mjölk + 2dl mjölk
  • 1 dl linfrön
  • 1½ dl havregryn
  • 50 g jäst
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 dl vetemjöl special

Gör så här

  1. Koka gröt av 3 dl mjölk, linfrön och havregynen. Låt det svalna.
  2. Värm 2 dl mjölk fingervarmt. Smula jästen i bunke och häll lite av mjölken över. Rör tills jästen löst sig tillsätt resten av mjölken, gröten, crème fraichen, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl.
  3. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa ca 40 minuter.
  4. Kavla ut degen 2½ cm tjockt ta ut runda kakor med ett mått ca 8 cm i diametern.
  5. Nagga brödet och låt jäsa ca 15min.
  6. 225 grader i ca 12 minuter

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…