Tekaksbotten

Receptet kan dubblas

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g smör eller margarin
  • 2½ dl mjölk
  • 25 g jäst
  • ½ tsk salt
  • ½ msk strösocker
  • 6-7 dl vetemjöl (ca 375 g)

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull tillsätt mjölken och låt bli fingervarm, 37 grader.
  2. Fördela jästen i en bunke, häll på mjölken och vispa tills jästen löst sig. Tillsätt salt, socker och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig ca 5 minuter med köksmaskin, längre för hand. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla degen till en rektangel 30x40 cm. Lägg på bakpappersklädd plåt. Nagga med en gaffel, låt jäsa ca 30 minuter
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt svalna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…