Thumbprint cookies

Härliga kakor med en god smörkräm.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • Ca 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk mjölk
  • 50 g hasselnötter, till garnering
  • 2 dl strösocker, till garnering
  • Smörkräm:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Rör samman smör och socker i en bunke och rör ner ägget. Blanda vetemjöl och vaniljsocker i en annan bunke och rör ner det i smörblandningen. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en smidig deg. Rulla ut till 2 längder och låt dem ligga i kylskåp i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Dela varje längd i 20 bitar och rulla bitarna till kulor. Finhacka hasselnötterna och rulla hälften av kulorna i hacket och resten i sockret. Lägg kulorna på en plåt med bakplåtspapper, grädda i 10 minuter, ta ut kakorna och gör en grop i varje kaka. Fortsätt att grädda i 5 minuter. Låt kakorna svalna helt.
  4. Vispa upp smöret till smörkrämen med florsockret. Använd gärna elvisp. Tillsätt äggulan och vaniljsockret och rör ihop till en jämn kräm. Fyll en spritspåse med krämen och dekorera varke kaka med en klick.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…