Tigerkaka med päronkonjak

En tigerkaka med det lilla extra - päronkonjak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g mjukt smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 stora ägg, delade i gulor och vitor
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk päronkonjak
  • 1 1/2 msk kakao

Gör så här

  1. Smörj och bröa en rund form som rymmer 2 liter.
  2. Rör socker och smör pösigt och tillsätt äggulorna, en i sänder.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner blandningen i smeten växelvis med gräddfilen. Tillsätt de hårt vispade äggvitorna.
  4. Smaksätt 2/3 av smeten med vaniljsocker och päronkonjak. Smaksätt 1/3 med kakao.
  5. Varva med hjälp av en sked ner de två smeterna i formen. Se till att det understa och översta lagret är ljust.
  6. Rör med skedskaftet i smeten för att göra den strimmig. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 minuter. Stjälp upp kakan när den har svalnat något.
  7. Ugn: 175 grader

Kommentarer

Tack för ditt recept. Kakan var mycket god. Gör den flera gånger

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…