Tiramisù med röda vinbär

Omarbetad och fettsnål, men fortfarande underbart god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 24 savoiardikex (italienska kex)
  • 1 dl kallt starkt kaffe
  • 1 dl Amaretto eller Kahlua
  • 4 äggulor
  • 90 g råsocker
  • Korn av 1 vaniljstång
  • Rivet skal från 1 ekologisk citron
  • 200 g kesella
  • 200 g Mascarpone (italiensk färskost)
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk kakao
  • Små klasar med röda vinbär

Gör så här

  1. Lägg hälften av kexen på ett fat. Välj helst ett fat där du kan lägga 12 kex på längden. Häll halva mängden kaffe och likören över kexen. Vispa ägg och socker, rör ner vanilj och citronskal.
  2. Blanda kesella, Mascarpone och citronsaft till en jämn smet. Blanda smeten med äggblandningen och häll hälften över kexen på fatet. Lägg ett lager kex till och häll resten av kaffet och likören över.
  3. Tillsätt det sista av äggblandningen. Ställ in kakan i kylskåpet i 4-6 timmar. Skär upp 4 bitar, sikta över kakao och garnera med röda vinbär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept