Tiramisukonfekt

Detta kommer att bli tiramsuälskarnas favoritgodis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 savoiardi (mjuka, avlånga och spröda italienska kex)
  • 50 g ljus blockchoklad
  • 2 msk grädde
  • ½ tsk snabbkaffepulver
  • 1 ½ tsk rom
  • 200 g mörk blockchoklad, hackad

Gör så här

  1. Täck en bakplåt, 32 x 28 cm, med folie. Ta bort de rundade ändarna på savoiardin och skär varje kex i fyra jämnstora bitar.
  2. Lägg den ljusa chokladen i en liten bunke. Blanda grädde och kaffepulver i en liten tjockbottnad kastrull och rör om på svag värme tills kaffepulvret har lösts upp. Koka upp, ta kastrullen av värmen och häll den heta vätskan över chokladen. Rör om tills chokladen har smält och smeten är slät. Rör ned rommen.
  3. Låt svalna i kylskåp i 20 minuter och rör om då och då under tiden. Dela varje savoiardibit mitt itu på höjden, bred på rikligt med avsvalnad chokladsmet och kläm ihop halvorna igen. Jämna till fyllningen runt kanterna.
  4. Smält den mörka chokladen över vattenbad och låt den svalna något. Doppa savoiardibitarna en i taget i chokladen med hjälp av två gafflar. Låt lös choklad rinna av och lägg bitarna på den iordninggjorda plåten för att stelna. Kan förvaras i lufttät burk på sval plats i upp till tre dagar.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…