Älgrulader
Ruladern görs med fördel dagen före servering. Glöm inta att ta ur tandpetarna.
Av de lite grövre bitarna på älgen - benfri högrev, innan- eller ytterlår steker du en tjälknöl. Köttet måste vara fryst när du ställer in det i ugnen och temperaturen ska vara låg. Den låga temperaturen och långa tiden gör att köttet blir mört och minskar ytterst lite i vikt. Räkna med att 1 kilo kött räcker till 8 portioner, men knölen blir bättre och saftigare om du steker större stycken
Ruladern görs med fördel dagen före servering. Glöm inta att ta ur tandpetarna.
Mycket god att avnjuta en fin vårdag. Mums.
Ca 1kg nötkött med ben eller ca: 600g benfritt nötkött av bringa, rev, märgpipa, ytterlår eller grytbitar. Älg och renkött kan tillagas på samma…
Olws dipp mix kom till nytta här
En riktig höjdare