Tobbes fläderblomsmarmelad

Det här blev över förväntan bra, många goda bakverk att vänta med marmeladen som ingrediens.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 30 nyplockade klasar fläderblommor
  • 1 st citron
  • 25 g vinsyra
  • 2 kg strösocker
  • 1 liter vatten
  • 180 ml pektin (Certo)

Gör så här

  1. Skaka blomklasarna så att damm och eventuella insekter ramlar bort. Skölj blomklasarna.
  2. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten. Skiva dem tunt.
  3. Varva blommor, citron och vinsyra.
  4. Koka upp vattnet med 1 kg socker så sockret löser sig. Häll det över blommorna och låt det hela stå 3-4 dygn.
  5. Sila bort citron och blommor.
  6. Koka upp med 1 kg socker och låt koka livligt 1 minut.
  7. Tag grytan från värmen och rör ner pektinet. Rör sakta i 5 minuter.
  8. Häll i väl rengjorda burkar och tillslut dem. Förvaras kallt.
  9. Om marmeladen blir för tunn/lös kan den kokas upp igen och mer pektin tillsättas.
  10. Använd som smörgåspålägg, fyllning i kakor och tårtor eller till garneringsgelé till tårtor.

Kommentarer

Har aldrig gjort just fläderblomsmarmelad, men behövs det verkligen 2 kg socker? Låter väldigt mycket till 1 l vatten och 1 citron.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr