Toddyäpplen

En välsmakande dessert gjord på syrliga äpplen och äggkräm. Garnera desserten med några körsbär, så blir den en fröjd för ögat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 medelstora äpplen
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl farin
  • 2 msk pressad citron
  • Äggkräm:
  • 4 äggulor
  • 3 msk socker
  • 2 msk konjak eller 4 msk äppeljuice
  • Garnering:
  • mandelspån eller färska bär

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i skivor. Koka upp vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Koka äppelskivorna mjuka i lagen ca 5 minuter. Låt dem kallna i lagen.
  2. Äggkräm: Vispa äggulor och socker i en bunke tills det blir vitt och pösigt. Rör ned konjak eller äppeljuice. Häll smeten i en kastrull och värm på svag värme under vispning. Värm tills krämen är tjock och fluffig, men låt den inte koka.
  3. Lägg upp äppelskivorna i portionsglas och häll äggkrämen över. Garnera med mandelspån eller bär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…