Tomat- och basilikaflarn

Tomatflarn är lika gott varmt som kallt. Gott som tilltugg till drinken, i matsäckskorgen eller som fräsch lunchrätt tillsammans med parmaskinka och en grönsallad.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g smördeg, kavlad
  • 6 tomater, gärna plommontomter
  • 1 chilifrukt, röd
  • 1 kruka basilika
  • 100 g parmesanost, nyriven
  • 2 tsk Colemans senapspulver
  • 125 g ricotta
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt efter smak
  • Nymald peppar efter smak

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Rulla upp kanterna så att det bildas en kant. Nagga bottnen med en gaffel.
  2. Skiva tomaterna tunt. Klyv chilifrukten på längden, ta bort kärnor och väggar och hacka chiliköttet. Strimla hälften av basilikabladen.
  3. Blanda parmesanost, senapspulver, ricotta, chili och strimlade basilikablad.
  4. Bred ostkrämen över smördegen. Lägg på tomatskivorna, lite överlappande. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
  5. Baka flarnet i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Ta ut och strö över basilikablad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…