Tomatbröd (Krav)

Gott, nyttigt, lättlagat bröd till soppa.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g grahamsmjöl (Krav)
  • 500 g lantvetemjöl (Krav)
  • 1 kg rågsikt (Krav)
  • 1 liter vatten (37 grader)
  • 100 g torkade tomater
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk sirap
  • 75 g jäst
  • Salt

Gör så här

  1. Häll 37-gradigt vatten i assistenten.
  2. Strimla de torkade tomaterna. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt de torkade tomaterna, salt, sirap, oljan och mjölet, men spar lite till utbakningen.
  3. Arbeta ihop till en blank och smidig deg.
  4. Jäs degen övertäckt i ca 30 minuter.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Arbeta in mer mjöl om det behövs. Knåda åter degen smidig.
  6. Dela degen i fyra delar. Forma delarna till fyra limpor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt eller i formar.
  7. Låt jäsa i 20-30 minuter under bakduk.
  8. Grädda i 200 grader mitt i ugnen ca 45 min. Låt dem svalna på ett galler.

Kommentarer

Åhh så gott, jättegott, tack o 5P.

Liknande recept