Tomatpaj med hetta

Vegetarisk paj som kan serveras till stekt kött

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 3 bifftomater
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rosmarin
  • 2 msk basilika
  • ½ tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den tunt i en pajform.
  3. Nagga degen med en gaffel och förgrädda pajskalet i ca 10 min.
  4. Doppa tomaterna i kokande vatten räcker med någon minut ta sedan upp tomaterna och dra av skinnet.Hacka dem grovt.Fräs löken mjuk i oljan.
  5. Tillsätt tomathack, tomatpuré, vitlök och kryddor.
  6. Småkoka utan lock till en tjock gröt.
  7. Strö hälften av osten i pajskalet.
  8. Täck med tomatmassan och toppa med resten av osten.
  9. Grädda pajen 15 – 20 min.
  10. Dofta över lite extra cayennepeppar och paprika.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…