Tomatrutor med feta & pesto

Underbart goda tomatrutor med gott sällskap! Perfekt som tilltugg eller förrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 djupfrysta smördegsplattor
  • 4 msk pesto
  • 2 tomater
  • 150 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Färsk oregano
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Olivolja

Gör så här

  1. Låt smördegsplattorna tina och dela dem på mitten. Skåra en kant, ca 2 cm, som en ram runt plattan.
  2. Nagga mittenplattan med en gaffel och lyft över plattorna till bakplåtspappersklädda plåtar.
  3. Klicka pesto i mitten och bred ut lite. Skölj och skiva tomaterna och fördela dem ovanpå peston. Smula över fetaost och krydda med salt och peppar.
  4. Finhacka oregano och strö över.
  5. Pensla kanterna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen, 225 grader, ca 20 minuter.
  6. Droppa lite olivolja i mitten av rutorna före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@zeta

Gazpacho

Kall tomatsoppa, lika god till lunch som till förrätt. Enkel att göra och lätt att förbereda, låt den gärna stå i kylen över natten,…