Tomattårta

Nu är det hög säsong för de härliga, användbara tomaterna! prova att göra en tomattårta, perfekt som lunch eller kvällsmat.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 375 g smördeg
  • 3-4 msk tapenade på svarta oliver
  • 6-7 tomater, skurna i 6-8 bitar
  • 25 g pinjenötter
  • Timjanblad
  • Havssalt
  • Svartpeppar från kvarn
  • Olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smördegen på ett bakplåtspapper, skär upp den i mindre bitar om du vill. Bred ut tapenade över degen, lämna en bit av kanten orörd. Snitta eventuellt ett grunt rutmönster med kniv. Kyl i kylskåp i 10 minuter.
  2. Lägg ut tomaterna i ett snyggt mönster på degen, strö över pinjenötter och timjan, salta och peppra. Grädda i ugnen i ca 12-15 minuter tills smördegen är pösig och gyllene. Ringla över lite extra olivolja före servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr