Tomtenougat

Enkelt julgodis som smakar mera. Akta bara mandeln, den bränner väldigt lätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g mjuk Odensenougat
  • 125 g mörk blockchoklad
  • 125 g rostade mandelflagor

Gör så här

  1. Rosta mandelflagorna i en torr stekpanna. Passa så att de inte bränner vid. Dra stekpannan ifrån plattan.
  2. Smält nougaten i en skål och chokladen i en annan. Det går bra att smälta dem i mikron, men gör det var för sig. De har olika smältpunkt.
  3. Blanda alla ingredienserna. Skeda upp i ischokladformar. Ställ kallt att stelna. Förvara kallt i burk. De håller en bra bit in i januari om du gör dem i december.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…