Tortellini ai quatro formaggi (Tortellini med 4 ostar)

Denna maträtt var Marios specialitet, det är en delisiöst sätt att bjuda pasta på, tyvärr ingen smalmat precis men....Jag och min familj älskar den, lätt att göra med.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g tortellini eller penne
  • 30 g fontina ost
  • 20 g gorgonzola
  • 20 g gruyer eller lagrad grevé
  • 30 g nyriven parmesanost
  • 2½-3 dl grädde
  • 30 g smör
  • 1 msk mjöl
  • 1 uns riven muskotnöt
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Svartpeppar grovmalen

Gör så här

  1. Ugn: 200º
  2. Koka upp 4 liter vatten med 2 msk salt, häll i tortellinin i den kokande vattnet och koka den enligt förpackningen, al dente.
  3. Skär fontina och gruyer i små bitar, mosa gorgonzolan med en gaffel, riv parmesanosten.
  4. Smält smör i en tjockbottnad kastrull, lägg i mjölet och rör om, häll på grädden, lägg i ostbitarna och den mosade gorgonzolan, sist lägger man i parmesanosten.
  5. Men spar 1 msk parmesan, som skall användas till dekor.
  6. Låt ostsåsen småkoka på mycket svag värme, tills den är silkeslen, när såsen är klar lägger man i den rivna muskotnöten
  7. Blanda tortellini med ostsåsen och persiljan, blanda försiktigt så tortellinin inte går sönder.
  8. Lägg över tortellini med ostsås i en ugnsfast form, gratineras i ca 25-30 min, näst längst ner i 200º. Ta ut formen, peppra och strö över 1 msk parmesan.
  9. Vänta gärna 10-15 min innan den serveras. Gott med en sallad till.

Kommentarer

Mmmmmmmmmmm vad god det var
Detta rekomenderar jag verkligen. Tack för ett mycket bra recept.
Detta är sååååå himla gott.
Mmmmm,Så jätte god!

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr