Tortellini al pomodoro e parmigiano reggiano – Tortellini med tomatsås och parmesan

- Tortellini äts året runt i Italien men mest under jultid. Det är en typisk mellanrätt som äts mellan förrätt och varmrätten. Det här är tre klassiska italienska julrätter som kommer från Bologna i regionen Emilia-Romagna som är väldigt känt för sin tortellini. säger Christian Campogiani, samarbetsparter till Barilla och köksmästare på Den gamle och havet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g Barilla Tortellini Grandi Prosciutto di Parma
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl Barilla tomatsås Basilico eller all’Arrabbiata
  • Finriven parmesan

Gör så här

  1. Värm olivoljan i en stekpanna. Häll i tomatsåsen och låt sjuda i cirka 4 minuter. Koka tortellinin enligt anvisningar på paketet och tillsätt den i tomatsåsen. Lägg upp i en skål och strö parmesan över. Servera genast!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Guldvinnare! Imponerande "fullträff" från Italien.
99 kr